ارسیان بر این باور بودند که سنگ فیروزه میتواند باعث رونق در کسبوکار، دفع انرژیهای منفی و جلوگیری از چشم خوردن شود. همچنین نیروی فراوانی در باطل شدن سحر و جادو دارد. مغولها اعتقاد داشتند این گوهر باعث میشود هنگام نبرد از زین اسب نیفتند. اعراب هنوز بر طبق این باور که سنگ فیروزه آنها را از شر شیطان و شومی میرهاند درهای خانهشان را به رنگ آبی در میآورند. فیروزه در بین ما به عنوان نشان نامزدی در جوانان، ترس زدا برای خانمهای باردار و حفاظت از نوزاد تازه متولد شده شناخته میشود.
تاریخچه سنگ فیروزه
تاریخچه استفاده از فیروزه به هزاران سال قبل برمیگردد. این سنگ فیروزه ای فام بسیار پرارزش و گرانبهاست. بهترین فیروزه دنیا متعلق به شهر نیشابور(خراسان مرکزی)در کشور اسلامیمان، ایران است که قدمتی بسیار دیرینه دارد و برای اولین بار این سنگ در روستای معدن نیشابور کشف شد. در سرزمین سینا واقع در مصر باستان معدنی بسیار بزرگ از سنگ فیروزه کشف شد که هزاران سال پیش حدود ۸۰۰۰ نفر مرد در آن مشغول به کار بودهاند!
منابع فیروزه
این سنگ مورد استفاده فراوان سرخ پوستان امریکایی بود. در قرون وسطی هنگامی که سرزمین ترکیه کنونی جزو سرزمین پارس بود اهالی شهر ونیز در ایتالیا به آن لقب سنگ ترکی دادند و نام کنونی لاتین آن شکل گرفت.فیروزه ایران کماکان بهترین و پاکترین فیروزه است. معادن آن در کرمان و دامغان نیز موجود است. به طورکلی هر جا فیروزه یافت میشود وجود سنگ مس قطعی است.فیروزه مصری کمی به رنگ سبز متمایل است. منابع دیگر آن درنیومکزیکو، کالیفرنیا و چین است. نوع سیاه آن در منطقه بادیهنشینان نزدیک شهر مدینه یافت میشود.رگههای طلایی فیروزه مانند لاجورد از جنس پیریت است و میتواند دارای رگهها و نوارهای سنگ سیاه باشد. سختی آن برابر ۶ است اما بسیار سنگ تردی می باشد.
مشخصات فیروزه
سنگ فیروزه خاصیت جذب کنندگی مایعات و روغن را داشته پس باید هنگام استفاده از آن به شدت از تماس فیروزه با روغنها مراقبت کرد چون باعث رنگ پریدگی و خراب شدن سنگ میشود.کاربرد فراوانی در جواهرسازی داشته و بسیار محبوب است. به واسطه مومهای رزین یا پلاستیکی یاسیلیکات سدیم فیروزه را تثبیت رنگ(احیا) میکنند.همچنین آن را پودرکرده و ناخالصیهای آن را میگیرند سپس آن را با سنگ مخصوص چسبانده و جهت تولید نگین میتراشند اکثر مردم نوع صاف آن را ترجیح میدهند اما فیروزه رگه دار و شجری هم طرفداران خاص خود را دارد.
نوع مصنوعی
این گوهر باذاستفاده از شیشه، چینی و پلاستیک شبیهسازی میشود. اغلب سنگهای مصنوعی دارای حبابهای هوا هستند و سنگینتر از فیروزه میباشند. (البته مراقب فیروزه رنگ شده هم باشید) کلدونی و هاوولیت رنگ شده نیز جایگزین خوبی برای فیروزه هستند اما جلای آنها بر خلاف فیروزه که واکسی است، شیشهای میباشد. این گوهر توسط کمپانی جیلسون و چتم در ایالات متحده شبیه سازی گردیده است.
خواص درمانی فیروزه
انرژی های موجود در این گوهرجهت تحریک و راه اندازی نیروها و چاکراهای انسان، آرامش دادن، بیدارشدن نیروی درونی افراد، درمان انواع بیماری های معده و تثبیت انرژی درمان گر و درمان انواع سردرد، میگرن، دردهای عضلانی، دردهای استخوانی و یبوست بسیار مفید میباشد. این نکته مهم است که بدانید اگر در حین مصرف ، رنگ فیروزه اصل از بین برود یا این که سنگ خرد شود بدین معناست که این سنگ تمام نیرویش راصرف شما کرده وانرژی خود را برای شما از دست داده است!
فیروزه جزء زیباترین و مفیدترین سنگهای قیمتی است که تا به حال به معرفی آنها پرداخته ایم…
- ۹۶/۰۲/۱۴